Pozor, nahajate se na testni strani. Informacije, ki so na voljo na spetnem mestu, niso uradne in niso uporabne, vprašljiva pa je tudi njihova verodostojnost.

Če uporabljate to stran, se strinjate z uporabo piškotkov za analize, prilagoditev vsebine in oglasov. Spoznajte več | Zapri

ponedeljek, 22. maj 2017

Na 22. NT konferenci več kot 2.200 udeležencev

Uspešno smo zaključili Microsoftovo 22. NT konferenco, ki je letos ponovno pustila močan vtis tako med predavatelji kot tudi med vami, dragi udeleženci. V Portorožu se vas je na konferenci zbralo več kot 2.200, novo znanje ste pridobivali na številnih predavanjih, predstavljenih s strani več kot 100 priznanih strokovnjakov s tehnološkega in poslovnega področja. Letos smo ponovno podirali rekorde glede na obiskanost predavanj, kar nam le potrjuje, da so bile izbrane vsebine zanimive ter nedvomno koristne. Zagotovo se bomo potrudili, da bomo tudi naslednje leto, na 23. NT konferenci, presegli vaša pričakovanja.

Najbolj priljubljene teme letošnje konference so bile varnostWindows in Windows Server. Predavanja, ki so vam bila najbolj všeč in ki so tokrat izstopala iz povprečja, so bila naslednja:

Mark Minasi in predavanje »Sweet Sixteen, or Just Server 2012R3?« na temo strežnikov in upravljanja. Paula Januszkiewicz, ljubljenka občinstva in vrhunska predavateljica, je tudi letos navdušila udeležence z delavnico »Security Tips from Expert who has access to a Source Code of Windows!«. Robert Bergles je na praktičnem primeru pokazal bistvene varnostne in konfiguracijske pomanjkljivosti povprečnega aktivnega imena ter pokazal povezavo med SAM in urejenim IT okoljem. Na predavanju »Ukrepi proti »hekanju« in preventivne metode zavarovanja Windows strežnikov« nam je predočil, da ni vprašanje, kdaj boste pohekani, vendar kdaj in kolikokrat ste že bili, pa tega niste opazili. Robert Turnšek je predstavil Microsoftove rešitve na področju varnosti in se dotaknil kratic, kot so ATA, ATP, AAD in AIP na predavanju »Windows Defender ATP – Nov in svež pogled na varnost v Windows okoljih«. Eno izmed zelo zanimivih predavanj je bilo tudi predavanje Mladena Prajdica z naslovom »New security features in SQL Server 2016«. 

Izpolnite ankete do srede, 24. maja

Ker si želimo, da bo prihodnja NT konferenca še boljša in da bo postregla s še bolj kakovostno vsebino, vas vabimo, da do srede, 24. maja, izpolnite vprašalnike, ki vas čakajo v vaših NTK profilih. Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato ga bomo tudi nagradili! Izmed vseh, ki ste in še boste z nami delili svoje mnenje ter tako prispevali k še bolj uspešni prihodnji NT konferenci, bomo izžrebali enega prejemnika projektorja, ki ga podarja sponzor konference Teksel. Dobitnik nagrade bo objavljen na spletnem mestu NTK. 

Utrinki z 22. NT konference

Skozi celo konferenco vas je veliko delilo fotografije, utrinke ter prijetne trenutke z #ntk17. Obiščite naše InstagramFacebook in Twitter profile ter si poglejte, kakšno je bilo vzdušje na letošnji NT konferenci. Kmalu bo na spletni strani www.ntk.si objavljen tudi celotni foto album, zato nas kmalu spet virtualno obiščite in poglejte, če smo v objektiv ujeli tudi vas. Prav tako lahko na spletni strani v kratkem pričakujete tudi povzetke predavanj, da boste lahko osvojeno znanje ponovno obnovili. 

Zahvala partnerjem 22. NT konference

Zahvaljujemo se tudi vsem partnerjem in sponzorjem, ki so s predavanji in pestrim dogajanjem na svojih razstavnih prostorih poskrbeli za odlično vzdušje na konferenci. Z vami je bila konferenca še bolj zanimiva ter polna pestrega dogajanja ter uporabnih informacij, ki bodo udeležencem zagotovo pomagale pri nadaljnjih tehnoloških posodobitvah in odločitvah.

Hvala vam, da ste bili z nami. Prav vi ste omogočili, da je največja tehnološko-poslovna konferenca v Sloveniji tudi letos pustila odličen pečat ter da smo skupaj osvojili mnogo novega znanja, nepozabnih trenutkov in številne lepe spomine.

Se vidimo na prihodnji, 23. NT konferenci! 

Za več informacij nam pišite na e-naslov info@ntk.si ter se nam pridružite na naših družbenih medijih Facebook in Twitter.

Deli s prijatelji